Kenneth Lo

Road to Get Lean Week 2 (Ricky's Story)

Week 2 log : [籃球感覺逐步回來]

今天是完成Kenneth教練的第二星期program的星期一。

亦係同籃球朋友既basketball full court night!

今晚很開心,好耐冇感覺到嘅速度感同埋爆發力,今晚出現番在自己身上,至少1年沒遇上這種感覺。大概因爲自己重量輕了(約10lbs in 2 weeks)!

重量訓練🏋🏻

今個星期提醒自己注意Tempo同埋轉station之間時間,重量沒特別增加。照樣拍了自己day 3 訓練給教練修正動作及改善。

膳食🍽

Protein goal 可以達標 (用WHEY補充容易達到) 但係calories goal 同埋 carb goal 經常唔達標 (大概因爲cut走所有飯,意粉等carb intake)

教練建議

1. 加Berries (e.g. blueberries, strawberries, etc.) 入我diet

2. 多點smart fat (e.g. Almond, 牛油果等)

身體改變📉📈

Body shape沒有十分明顯改變。但輕了10 lbs左右 (190lbs to 179lbs)。沒有太累感覺,亦期待下課的訓練! 沒有便秘,但去廁所次數由每天3次降到1-2次,教練提醒要多飲水!

BTW, 有不少身邊朋友留意到我身體有少變化!

還有14星期

Keep Going!

如果大家想重溫Ricky第一個星期的訓練日誌,可以到以下參閱:

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us